ASYA KALKINMA BANKASI HEYETİNDEN GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINA ZİYARET

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Asya Kalkınma Bankası heyeti ile tanışma ve işbirliği toplantısına ev sahipliği yaptı. Asya Kalkınma Bankası heyetine, Bakanlığın gençlik ve spor politikaları, yürütülen projeler ve gelecek döneme ilişkin hedefler hakkında bilgi verildi, karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.
Asya Kalkınma Bankası Yönetici Müdürü Supak Chaiyawanve beraberindeki heyet, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileriyle Ankara’daki merkez binada bir araya geldi.
Program kapsamında, Asya Kalkınma Bankası misyon heyeti, ilk olarak Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci’yi ziyaret etti. Görüşmede, bakanlığın gençlik ve spor politikaları, yürütülen projeler ve gelecek döneme ilişkin hedefler hakkında kapsamlı bilgilendirme yapılırken, karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.
Misyon heyeti ziyaretlerine Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’yı makamında ziyaret ederek devam etti. Ziyarette bakanlığın faaliyetleri ve geleceğe dönük stratejik planlamaları sunumlar eşliğinde aktarılırken, gençlere yönelik yenilikçi programlar, spor altyapısının geliştirilmesi ve uluslararası iş birliği imkânları üzerine istişarelerde bulunuldu. Görüşmelerde, gençlerin sosyal kalkınmada aktif rol almalarını sağlayacak yeni proje önerileri de değerlendirildi.
Asya Kalkınma Bankası heyeti Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Enes Efendioğlu ve Spor Hizmetleri Genel MüdürüProf. Dr. Veli Ozan Çakır’ı da ziyaret etti. Yapılan toplantılarda gençlik hizmetleri, spor faaliyetlerinin yaygınlaştırılması, sporcuların desteklenmesi ve sürdürülebilir iş birlikleri üzerine kapsamlı görüşmeler gerçekleştirildi.
Konuk heyete ayrıca, gençlere barınma hizmeti sunan Tahsin Banguoğlu Öğrenci Yurdu tanıtıldı. Heyete yurtların kapasitesi, mevcut yapıları ve hizmet standartları hakkında bilgi verildi.
Misyon Heyeti, daha sonra Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü öncülüğünde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İŞKUR yetkilileriyle de bir araya gelerek geniş kapsamlı görüşmelerde bulundu. Bu ziyaretlerde, sosyal hizmetler, istihdam olanakları, gençlerin iş gücü piyasasına entegrasyonu, sosyal destek mekanizmaları ve ortak yürütülebilecek projeler detaylı şekilde ele alınırken, gençlerin çok yönlü desteklenmesine yönelik atılabilecek somut adımlar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Gerçekleştirilen ziyaret ve yapılan toplantılarla, önümüzdeki süreçte, Asya Kalkınma Bankası ile işbirliğinin somut adımlarla daha da pekiştirilerek Türkiye’nin gençlik ve sporpolitikalarına katkı sağlayacak projelerin geliştirilmesi ve karşılıklı tecrübe aktarımında bulunulması hedefleniyor.
-
26 Temmuz 2025BİGG SPOR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
25 Temmuz 2025“SPORUN BİRLEŞTİRİCİ VE İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜNE İNANIYORUZ”
-
25 Temmuz 2025ASYA KALKINMA BANKASI HEYETİNDEN GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINA ZİYARET
-
23 Temmuz 2025BAŞARILI GENÇLER TEKNOLOJİ VE AKADEMİK GİRİŞİMCİLİK KAMPINDA BULUŞTU
-
22 Temmuz 2025BAKAN BAK ‘SPOR GÜVENLİĞİ ÇALIŞTAYI’NDA KONUŞTU
-
21 Temmuz 2025AVRUPA ŞAMPİYONU MİLLİ ATLETLER İÇİN TEBRİK MESAJI
-
20 Temmuz 2025YAZ TATİLİ GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI TESİSLERİNDE DOLU DOLU GEÇİYOR
-
15 Temmuz 2025“15 TEMMUZ, HALKIN GÜCÜNÜN TANKIN GÜCÜNÜ YENDİĞİ ŞANLI BİR DİRİLİŞ DESTANIDIR”