İLK KEZ BURS/KREDİ ALACAK ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDEMELER BAŞLADI
2025-2026 eğitim döneminde ilk defa Gençlik ve Spor Bakanlığı burs ve öğrenim kredisi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan öğrenciler için burs/kredi ödemelerine başlandı.
Üniversite öğrencilerini maddi yönden destekleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı, ilk defa burs/kredi alacak öğrenciler için ödemelere başladı.
18 Kasım’da başlayan ilk ödemenin ardından gençler burs/kredilerini Ziraat Bankası hesabı üzerinden kullanmaya başlayabilecek.
18-20 Kasım tarihleri arasında ödenecek burs/krediler, öğrencinin T.C. kimlik numarasının son hanesine göre bankaya yatırılıyor. T.C. kimlik numarasının son hanesi “0” ve “2” olan öğrenciler 18 Kasım’da, “4” ve “6” olanlar 19 Kasım’da, “8” olanlar ise 20 Kasım’da ilk ödemesini alabilecek.
Sadece ilk ödeme için geçerli olan bu tarihlerde öğrencilere,ekim ve kasım aylarını içeren iki aylık burs/kredi ödenecek. Takip eden aylarda ise her ayın 6’ıncı ve 10’uncu günleri arasında yine öğrencilerin T.C. kimlik numarasının son rakamına göre aylık burs/kredi ödemeye devam edilecek.
2025 yılı boyunca geçerli olan burs/kredi tutarlarına göre lisans öğrencilerine 3.000 TL, yüksek lisans öğrencilerine 6.000 TL, doktora öğrencilerine ise 9.000 TL üzerinden iki aylık burs/kredi verilecek.
Burs/krediler, ocak ayından itibaren tüm öğrencilere zamlı ödenecek.
-
17 Haziran 2026PSİKOSOSYAL DESTEK PROJESİ İLK KEZ TÜRK DÜNYASI GÜNDEMİNDE -
16 Haziran 2026"İSTANBUL 2027 AVRUPA OYUNLARI’NI BAŞARIYLA DÜZENLEYECEĞİZ" -
12 Haziran 2026BAKAN BAK, A MİLLİ FUTBOL TAKIMININ KANADA'DAKİ İLK ANTRENMANINI İZLEDİ -
9 Haziran 2026GSB SPOR OKULLARINDA YAZ DÖNEMİ BAŞLIYOR -
8 Haziran 2026BAKAN BAK MANEVİ DANIŞMAN GELİŞİM EĞİTİMİ PROGRAMINA KATILDI -
8 Haziran 2026BAKAN BAK’TAN CONIFA ŞAMPİYONU KKTC'YE TEBRİK -
7 Haziran 2026BAKAN BAK’TAN AZİZ YILDIRIM İÇİN TEBRİK MESAJI -
6 Haziran 2026BAKAN BAK ‘SIFIR ATIK FORUMU’ KAPSAMINDA DÜZENLENEN PANELDE KONUŞTU