İLK KEZ BURS/KREDİ ALACAK ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDEMELER BAŞLADI
2025-2026 eğitim döneminde ilk defa Gençlik ve Spor Bakanlığı burs ve öğrenim kredisi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan öğrenciler için burs/kredi ödemelerine başlandı.
Üniversite öğrencilerini maddi yönden destekleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı, ilk defa burs/kredi alacak öğrenciler için ödemelere başladı.
18 Kasım’da başlayan ilk ödemenin ardından gençler burs/kredilerini Ziraat Bankası hesabı üzerinden kullanmaya başlayabilecek.
18-20 Kasım tarihleri arasında ödenecek burs/krediler, öğrencinin T.C. kimlik numarasının son hanesine göre bankaya yatırılıyor. T.C. kimlik numarasının son hanesi “0” ve “2” olan öğrenciler 18 Kasım’da, “4” ve “6” olanlar 19 Kasım’da, “8” olanlar ise 20 Kasım’da ilk ödemesini alabilecek.
Sadece ilk ödeme için geçerli olan bu tarihlerde öğrencilere,ekim ve kasım aylarını içeren iki aylık burs/kredi ödenecek. Takip eden aylarda ise her ayın 6’ıncı ve 10’uncu günleri arasında yine öğrencilerin T.C. kimlik numarasının son rakamına göre aylık burs/kredi ödemeye devam edilecek.
2025 yılı boyunca geçerli olan burs/kredi tutarlarına göre lisans öğrencilerine 3.000 TL, yüksek lisans öğrencilerine 6.000 TL, doktora öğrencilerine ise 9.000 TL üzerinden iki aylık burs/kredi verilecek.
Burs/krediler, ocak ayından itibaren tüm öğrencilere zamlı ödenecek.
-
16 Mart 2026BAKAN BAK, ARDA GÜLER'İN GOLÜNÜ DEĞERLENDİRDİ -
15 Mart 2026BAKAN BAK’TAN FURKAN AKAR İÇİN TEBRİK MESAJI -
15 Mart 2026“AVRUPA'DAKİ EN MODERN STADYUMLARA SAHİBİZ” -
13 Mart 2026BAKAN DR. OSMAN AŞKIN BAK KKTC’DE -
12 Mart 2026“TÜRK SPORU ZİRVEYE DOĞRU İLERLİYOR” -
10 Mart 2026BAKAN BAK’TAN ORHAN KAYNAK İÇİN TAZİYE MESAJI -
9 Mart 2026BAKAN BAK’TAN ÖZEL SPORCULARA TEBRİK MESAJI -
7 Mart 2026BAKAN BAK: “KADIN SPORCULARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”