6. İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARI'NIN RESMİ AÇILIŞI RİYAD'DA YAPILDI
İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) bağlı bir kuruluş olan İslami Dayanışma Oyunları Federasyonunun (ISSA) düzenlediği 6. İslami Dayanışma Oyunları'nın resmi açılış töreni, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, açılış törenini izleyerek milli sporculara destek verdi.
Suudi Arabistan'ın ikinci kez ev sahipliği yaptığı İslami Dayanışma Oyunları'nın resmi açılış töreni gerçekleştiridi.
Başkent Riyad’daki Al-Janadriyah Hipodromu'nda düzenlenen açılış töreninde, Türk bayrağını milli voleybolcu Dilay Özdemir ile milli yüzücü Kuzey Tunçelli taşıdı.
Açılış töreni öncesinde Riyad'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, milli sporcuların kaldığı "sporcular köyü"nü ziyaret etti. Sporcularla sohbet ederek, durumları hakkında bilgi alan Bakan Bak, milli sporcuları 6. İslami Dayanışma Oyunları'nın açılış töreninde de yalnız bırakmadı.
Al-Janadriyah Hipodromu'nda yapılan açılış töreninde Bakan Bak ile birlikte TBMM Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı ve önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye'nin Suudi Arabistan Büyükelçisi Emrullah İşler de yer alarak milli sporculara destek verdi.
Türkiye, 2025 İslami Dayanışma Oyunları'nda 20 spor dalında 110 kadın ve 102 erkek olmak üzere toplam 212 sporcuyla madalya mücadelesine çıkacak.
Milli sporcular, oyunlarda atletizm, para atletizm, basketbol (3x3), boks, eskrim, e-spor, güreş, halter, para halter, hentbol, ju-jitsu, judo, karate, masa tenisi, muaythai, tekvando, duatlon, voleybol, wushu ve yüzme dallarında madalya arayacak.
Riyad'da ISSA üyesi 57 ülkeden 3 bin 500 sporcu 24 branştayarışacak.
6. İslami Dayanışma Oyunları, 21 Kasım'da kapanış töreniyle sona erecek.
-
30 Ocak 2026BAKAN BAK’TAN KONYASPOR’A ‘GEÇMİŞ OLSUN’ MESAJI -
29 Ocak 2026TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ VE BAKAN BAK GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ -
25 Ocak 2026BAKAN DR. OSMAN AŞKIN BAK ESKİŞEHİR'DE -
24 Ocak 2026BAKAN BAK 2026 KIŞ OLİMPİYATLARI'NA KATILACAK MİLLİ SPORCULARI KABUL ETTİ -
14 Ocak 2026“ÜLKE OLARAK 2036 OLİMPİYAT VE PARALİMPİK OYUNLARI EV SAHİPLİĞİNİ İSTİYORUZ” -
13 Ocak 2026BASIN AÇIKLAMASI -
12 Ocak 2026GENÇLİG 2026'NIN TANITIMI YAPILDI -
11 Ocak 2026BAKAN BAK’TAN TÜRKİYE KUPASI’NI KAZANAN FENERBAHÇE OPET’E TEBRİK



