Bakanlıktan ‘Psikososyal Destek Çalışmaları Eğitimi’
Gençlik ve Spor Bakanlığı, psikososyal destek sunan psikolog ve sosyal çalışmacılara (psikososyal destek ekibine) ‘Psikososyal destek çalışmaları eğitimi’ verecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ankara Cebeci Site Öğrenci Yurdu’nda düzenlenecek eğitim programı, 4-7 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, deprem bölgesinde ve yurtlarda barınan vatandaşlara destek olan psikososyal destek ekibine verilecek eğitimle ruh sağlığı çalışanlarının; afet müdahale süreçlerine dair mesleki donanımlarının güçlendirilmesi, depremzede vatandaşlarımızla yürütülen çalışmalar neticesinde maruz kalmış olabilecekleri travmalara yönelik destek ve müdahale programının gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
Ayrıca, söz konusu personelin yurtlarda üniversite öğrencileriyle ve spor tesislerinde sporcularla gerçekleştirebilecekleri grup çalışmalarını daha etkin ve verimli bir şekilde planlayabilmeleri amacıyla psikologlara yönelik ‘Grup Yönetme Becerileri ve Terapötik Müdahaleler’ ile sosyal çalışmacılara yönelik ‘Bireylerle ve Gruplarla Sosyal Hizmet Uygulaması’ eğitimleri gerçekleştirilecek.
-
13 Aralık 2025GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI 2026 YILI BÜTÇESİ TBMM’DE KABUL EDİLDİ -
11 Aralık 2025“ÜNİDES, TEKNOFEST İŞTE BUNLAR GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN AYAK İZLERİ” -
10 Aralık 2025“MİLLİ SPORCU BURSU TÜRK SPORUNDA DEVRİM NİTELİĞİNDEDİR” -
9 Aralık 2025BAKAN BAK ŞAMPİYON SPORCULARIN ANNELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ -
8 Aralık 2025GSB SPOR OKULLARINDAN BU YIL 1 MİLYON 811 BİN ÇOCUK YARARLANDI -
6 Aralık 2025BAKAN BAK MANİSA'DA NAZIM YAVUZ İLÇE STADI'NIN AÇILIŞINI YAPTI -
5 Aralık 2025BAKAN DR. OSMAN AŞKIN BAK, HALKBANK GENÇİZ'25 ZİRVESİ'NE KATILDI -
3 Aralık 2025BAKAN BAK’TAN CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI’NI KAZANAN FENERBAHÇE OPET’E TEBRİK